Japan

Dette innlegget er skrevet 10.4.14

 

Japan er et av de landene jeg har hatt lyst til å dra til lenge, og jeg synes at kulturen, historien og menneskene virket fascinerende. Og en ting er sikkert, Japan har ikke skuffet! Det er et veldig interessant land med meget forskjellige type mennesker. Jeg har falt pladask for landet, og føler faktisk at jeg kunne ha bodd her. Den siste uka har vært svært innholdsrik, og jeg skal skrive litt om høydepunktene mine.

Jeg tok fergen fra Busan i Sør-Korea til Fukouka i Japan. På fergekaia møtte jeg en hyggelig backpacker fra England som heter Richard. Vi hadde tilfeldigvis booket samme hostell i Fukouka og spiste middag og drakk et par øl sammen. Veldig trivelig. Det morsomme er at begge også hadde planlagt å dra ti Nagasaki etterpå, men der hadde vi bestilt vært vårt hotell. Vi dro hit, og dro på «memorial» og fredshage etter bombingen i ’45. Det ga sterke inntrykk, men var vært å få med seg. Jeg sov på et gjestehus her, og ikke et hvilket som helst et, men en ryokan. Et gammelt tradisjonsrikt japansk hjem, som har flate senger som på bildet. Gjestehuset var delt opp i flere hytter, der hytta for jentene var på to etasjer og hadde en koselig, gammeldags stil. Jeg likte det veldig godt, og fikk en god hjemmefølelse. Det hjalp også at eierne av gjestehuset var så gjestfrie og koselige.

BildeBildeBildeBildeBildeBilde

 

Den første dagen i Tokyo var det en festival med navnet Kanamara Matsuri. Japanere elsker festivaler, men denne var litt uten om det vanlige. Dette var nemlig en festival der de hyllet menn, mer spesifikt det mannlige kjønnsorganet. Det var titusenvis av menn og kvinner i alle aldre, fra hele verden som samlet seg for å se på paraden. Selv om dette var sært for meg, er dette en gammel tradisjon i Japan.

BildeBildeBildeBildeBildeBildeBilde

En annen spesiell opplevelse var å se Shibuya-krysset i rushtiden. Det er visstnok 1000 mennesker som krysser gaten for hvert eneste grønt i rushtiden. Vi satt på Starbucks noen etasjer opp for å få et godt overblikk over dette. Vi dro også til butikker som solgte mangaer og slikt, med konserter og mennesker som kler seg ut.

Bilde

Som sagt er det mange ulike mennesker i Japan, og fra festivaler, utkledde jenter, menn i dress på vei hjem fra jobb, til gamle templer. Dette er selvsagt en stor del av den japanske kulturen, og ikke minst historien. Vi besøkte Sensoji Temple som er et av de mest besøkte templene i verden. Flott, og ikke minst folksomt! Det var en koselig handlegate med tradisjonsrike suvenirer i nærheten, og masse cherry blossoms!

BildeBildeBildeBilde
For to dager siden dro jeg til Nikko, to-tre timer med tog nord for Japan. Her var det litt kaldere, og til og med noen få områder med litt snø igjen. Her dro jeg og så på shrines, gikk inn i noen av de og så, og her var også skulpturer av apene «See no evil, hear no evil, speak no evil». Vi gikk opp over 200 trinn og til en skulptur av en sovende katt.

Bilde

 

I Nikko var det nydelig natur, og hostellet hadde perfekt beliggenhet midt i naturen, og også nærme templer og shrines. Hostelleieren var en utrolig trivelig japaner som lagde mat til oss, tok oss med til Onsen begge kveldene (tradisjonsrikt japansk utendørs varm kilde) og fikk oss til å føle oss som hjemme. Han lærte meg også å lese, skrive og snakke litt japansk. Jeg fikk en veldig hjemmekoselig følelse der, og kanskje på grunn av hyttestilen og den perfekte beliggenheten i naturen assosierte jeg hostellet med Torlabu, farmors hytte på Synnfjell. Det var bare tre-fire gjester maksimum da jeg var der, og alle var veldig hyggelige og vi gjorde ting i fellesskap. Kjempekoselig!

BildeBildeBildeBildeBilde

I dag dro jeg tilbake til Tokyo, og skal i natt sove i et såkalt kapselhotell. I morgen tidlig skal jeg møte Øyvind på flyplassen og vi skal reise sammen i ti dager. Det blir bra.

God natt fra kapselen!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s