Indisk bryllup i Haridwar

Grunnen til at det har blitt manglende blogging i det siste er at indiske bryllup tydeligvis er veldig hektiske og strekker seg over flere dager. Vi ankom Haridwar tirsdag og rakk så vidt å sjekke inn på hotellet før den første festen var i gang. Alle gjestene er på dette hotellet, så vi måtte skvise oss sammen og var hele fire personer på et rom. Det tar litt tid når alle skal fikse seg til bryllupsfester.

På kvelden på tirsdag var det selskap med matservering og underholdning. Vi nordmennene kjedet oss der vi satt dønn edru og ikke forsto noe som helst. Alt er så klart veldig flott og gjennomført. Både antrekk, pynt, mat og uteområde. Men vi var ganske fornøyde da vi fant ut at noen hadde dratt langt for å få tak i alkohol til oss nordmenn. Så vi samlet oss på et hotellrom og hadde vårt eget lille selskap da det roet seg med hovedselskapet ute. Varun (brudgommen) kom også etterhvert og det var god stemning, men vi la oss relativt tidlig.

Onsdag var en travel dag, bryllupet startet 10 i en ashram i nærheten av hotellet. Det var over to timer med mantra og tale av en hinduprest som vi ikke skjønte noe av. Vi fikk alle utdelt en engelsk bok med informasjon om indisk ekteskap for å forstå noe av hva som skjedde, men alt var veldig nytt og annerledes for oss. Men så klart veldig interessant å få delta på. På slutten av seremonien var det noe gåing i sirkler, kasting av blomster, båltenning og bildetaking før det var lunsj på ashramen og pause i programmet. 

Det er vanskelig å gjenfortelle alt som skjedde, så jeg forteller alt i korte trekk og i bilder, så skal jeg vurdere å skrive et lengre innlegg om tradisjonene og skikkene når jeg kommer tilbake til Norge.

Vi var så slitne at vi alle fire sluknet på hotellrommet og sov i et par timer. Så var det klart for fest igjen! Det var rene talentshowet. Tanter, foreldre, venner, bruden og andre hadde indisk opptreden på tur på scenen. Det var også et norsk innslag. Jeg skal se om jeg får delt en video av dette. De introduserte indere for norske selskapsleker som å hoppe i sekk, løpe med potet i skje, tegne hale på grisen og lignende. Det var stemning blant inderne. Veldig mye bra, og mye humor. Alle var ikke like flinke, så det var tydelig lav terskel for å opptre. Men underholdene var det! 

På kvelden ble det full fest blant nordmennene igjen. Ingen detaljer trengs om det, de fleste kjenner til fulle nordmenn på tur i utlandet 😉

Nå er vi på vei tilbake til huset til Himanshu. 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s